Досега видовме повеќе презентации на проширената реалност. Преку Pokemon Go видовме и колку забавна може да биде проиширената реалност. Откако пред неколку дена официјално излезе iOS 11, проширената реалност доби куп нови интересни и корисни апликации. Еве дел од нив. Air Measure App Апликација на корисниците на iOS можеби во целост ќе им го замени метрото. […]

Прочитај повеќе

Влезот на Apple во проширената реалност најверојанто не е изненадување за никого. Тим Кук пред неколку години најави дека токму ова е следниот исчекор за технологијата. Apple долго време се подготвуваше за овој чекор. Досега повеќе компании помеѓу кои и Google, Facebook и Microsoft ја претставија својата визија за проширената реалност. Не постои преголема разлика […]

Прочитај повеќе

Оваа недела ја очекуваме прес конференцијата на која Apple ќе ги претстави новите телефони. На само неколку дена пред самиот настан протекоа добар дел од податоците за новите телефони. Според овие податоци компанијата ќе претстави 3 нови уреди: iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Ова не е прв пат да протечат информации пред […]

Прочитај повеќе

Малку хардвер и многу надградби на оперативните системи беа дел од WWDC 2017 на Apple. Компанијата претстави надградби на: tvOS, watchOS, macOS и iOS. Од хардверот најинтересен е новиот iMac Pro. iOS 11 Надградбата на iOS е многу поголема од останатите оперативни системи. Можеби најголемата промена доаѓа на сервисот на Messages кој сега е сервис-во-облак. […]

Прочитај повеќе