Добра вест за девелоперите на апликации за iOS, Apple конечно ќе им овозможи да одговорат на рецензиите и коментарите кои ги оставаат корисниците. Промената доаѓа со iOS 10.3, оваа верзија засега е во бета, но се очекува да биде достапна за еден или два месеци, јави TechCrunch. Ова на девелоперите на Android кои ги споделуваат своите апликации преку […]

Прочитај повеќе

Безбедносната компанија Zerodium понуди награда од 1.5 милиони американски долари за хакерот кој ќе успее да пронајде пропуст во iOS 10.  Новиот оперативен систем за iPhone, засега е без откриен пропуст. Причината за ова можеби е што оперативниот систем излезе пред едвај неколку недели. Zerodium бара „zero-day“ пропуст кој ќе им овозможи на корисниците далечински […]

Прочитај повеќе

Новите оперативни системи од Apple, iOS 10 и macOS сè уште не се готови за широка публика, но бета верзиите се подготвени за развивачите да ги преземат и тестираат своите апликации. Вообичаено Apple ги предупредува кориснците да не ги користат бета верзиите на оперативните системи додека се во бета фаза на главните уреди, туку да […]

Прочитај повеќе

Мобилниот оперативен систем на Apple, iOS, важи за побезбеден од Android на Google, и најчесто токму со безбедноста ја објаснуваа и определбата да го чуваат затворен. Но, иако Apple во последно време е поотворена во поглед на своите сервиси, отворањето на некриптиран дел од kernel за iOS 10, ретко кој можеше да го предвиди. Добра […]

Прочитај повеќе

Новата надградба на оперативниот систем за iPhone и iPad, iOS 10, не доаѓа со спектакуларни новости за корисниците, но со огромен потенцијал за девелоперите кои ќе може да си играат со Siri, Maps и Messages. Иако за Apple, „iOS 10 е нашиот најголем оперативен систем досега, со куп нови начини да се искажете во пораките, […]

Прочитај повеќе