Корејскиот производител на автомобили Hyundai најави три нови електрични возила. Првиот автомобил ќе биде претставен во 2021. Ioniq возилата се дел од визијата на Hyundai за иднината. Првото возило кое ќе започне со продажба е Ioniq 5, градско-теренско возило. Следната година (2022) ќе започне продажбата на Ioniq 6, базиран на концепт возило Prophecy кое Hyundai […]

Прочитај повеќе