LinkedIn ја презентираше годишната листа на која може да се види кои се 10 најпопуларните стартапи кога е во прашањето барањето на работа. Сите компании се со помалку од 500 вработени, а за статистиките се земени од над 330.000 членови на друштвената мрежа. Омилено место за работа на инженерите според оваа анкета е LYTRO, стартап […]

Прочитај повеќе

Во вторник 23 часот источно-централно време во САД, 5 часот наутро среда во Македонија, Барак Обама беше изгласан за претседател на САД. Светот го одбележа денот како историски. Прв пат црнец влезе во Белата куќа. Првпат на телевизија се презентираше холограм технологијата. Прв пат интернетот одигра главна улога во изборите кои целиот свет ги пратеше скоро 2 години.

Прочитај повеќе