Двајца македноски државјани се осомничени за учество во сајбер криминална група за чие сузбивање беше потребна организирана акција во која учествуваа FBI, NCA, Europol, но и повеќе безбедносни служби помеѓу кои и македонската. Како последица на акцијата, конечно е затворен сајбер криминалниот форум Darkode. „Апсењата доаѓаат по двегодишна тајна операција на FBI агентите кои се […]

Прочитај повеќе

Интерпол вели дека апсењето на 25 лица кои се осомничени за пробивање на сајтови, се дел од „операцијата Unmask“. Oперацијата е стартувана во февруари и во соработка со властите од Аргентина, Чиле, Колумбија и Шпанија. Веднаш по апсењата, Anonymous го срушија за кратко сајтот на Interol. Уапсените лица, oд 17 до 40 години, се осомничени […]

Прочитај повеќе

Генералниот секретар на Интерпол, Роналд К. Нобл откри дека на Facebook биле направени лажни профили во негово име кои биле искористени за да направат некои измами и откријат доверливи информации од организацијата.

Прочитај повеќе