Веројатно Code Conference е сè уште еден од најинтересните ако не и најрелевантни настани на кои се споделува интернет статистика. Традиционално секоја година Мери Микер излегува и во околу еден час низ слајдови ни ги презентира најинтересните интернет трендови од периодот помеѓу две Code конференции. Добра вест е дека по повеќегодишни напори на интернет била […]

Прочитај повеќе

Што нѐ очекува во 2018 кога интернет трендовите се во прашање? Веќе традиционално инвеститорот Мери Микер на Code Conference ги претставува резултатите од анализата која ја прават во текот на целата година. Бројот на онлајн корисници во 2018 ќе порасне на 3,6 милијарди. Ова главно се должи на пошироката застапеност на безжичните мрежи и евтините […]

Прочитај повеќе

Бројот на интернет корисници во минатата година достигна 3 милијарди, вели инвеститорката и аналитичар Мери Микер од Kleiner Perkins Caufield & Byers. Станува збор за пораст од 9 отсто што е помал од минатата година. Можеби најдобар показател за кој е наголем двигател на новите приклучоци е што доколку се исклучи Индија, бројот на нови корисници се […]

Прочитај повеќе

Дарко Булдиоски од New Media MK и Mитко Цабевски од u:Plug продолжија да дискутираат за сите интернет трендови во нивниот видео подкаст #Комкаст. Темите се видео стримови во живо на Facebook и другите апликации кои стануваат сѐ поголем хит денес, за Snapchat и нивните уредувани приказни, и дали воопшто некој ќе застане на сред улица […]

Прочитај повеќе