Сите им имаме отстапено дел од личните податоци на некои од онлајн сервисите, но што ќе се случи доколку некој од овие сервиси банкротира, се спои со некоја компанија или биде купен од друга? Одговорот ќе ве направи параноични. Дури 85 од 99 правила за користење на онлајн сервиси, пишува New York Times, велат дека […]

Прочитај повеќе

Google Apps Marketplace е место за девелоперите директно да ги продаваат своите апликации на клиентите на Google. На самиот почеток околу 50 софтверски компании се заинтересираa да ги закачат своите бизнис апликации на „облакот“. Апликациите ќе бидат интегрирани во веб базираните Google Apps како на пример Google Docs.

Прочитај повеќе