Крајот на летото за најголемиот дел од нас значи пофокусирано враќање на работа, намалување на физичките активности, помалку внимание на исхраната, а со тоа и зголемување на килограмите. Eat This Much е онлајн сервис кој е погоден особено во овој период од годината, а има за цел да ви помогне да ја оддржувате или постигнете […]

Прочитај повеќе

Sketchpad е веб базирана апликација за цртање базирана на canvas, HTML5 елементот. (слично како и Harmony). Апликацијата има интересен интерфејс кој може да си го уредите како сакате, a за цртање има доста основни опции и голем избор на нијанси и текстури.

Прочитај повеќе

Јas.mk е лесен за користење корисен сајт за креирање на резиме (CV) за многу кратко време кое потоа можете да го симнете во .pdf или .word формат или да го споделите на друштвените мрежи. Moжеби не е LinkedIn, но е .mk сервис!

Прочитај повеќе