Компанијата која нуди сателитско радио SiriusXM го купува интернет радиото Pandora за 3,5 милијарди долари. Компанијата веќе поседува 19 отсто од акциите на Pandora од јуни 2017, кога ги купи за 480 милиони долари. Без разлика на купувањето, корисниците нема да забележат никаква промена, а Pandora продолжува да работи независно. Можеби главна причина за тоа е […]

Прочитај повеќе

Soundtrckr е бесплатен музички сервис кој спојува во едно интернет радио, социјални мрежи и свесност за локација. Или како што тие го нарекуваат „геосоцијално интернет радио“.

Прочитај повеќе

Младинскиот образовен форум стартуваше ново интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

Прочитај повеќе