Претседателот на САД, Барак Обама, се вклучи во битката против „брзите линии“ од кои големите провајдери сакаат да заработат, во замена на слободниот пристап до било кој сајт. Неговиот план е Интернетот да се рекласифицирање како комунална услуга, што ќе и озможи на Федералната комисија за комуникации поригорозни закони за одржување на отворен интернет. Барањето […]

Прочитај повеќе

YouTube отсега на корисниците точно ќе им покажува каде и зошто се намалува квалитетот на нивната видео услуга. Новиот сајт на Google го објаснува видео преносот и проблемите кои можеби се случуваат додека сервисот го испорачува видеото. Video Quality Report ќе разјасни кои се перформансите на сите интернет провајдери во околината и споредба со провајдерот […]

Прочитај повеќе

Дали интернет провајдерите ќе треба да воведат посебни пракси за менаџирање на сообраќајот, приотеризирање на интернет сообраќајот и дали таквото менаџирање може да направи проблем и не фер ефекти за корисниците… сите овие клучни прашања за нет неутралноста ќе бидат разгледани од Европската Комисија која ги повика корисниците, провајдерите, хардверските компании и сите други во […]

Прочитај повеќе