Една од најголемите друштвени мрежи во светот, Facebook, заедно со добар дел од своите платформи, но и интерни системи оваа недела на неколку часа останаа целосно недостапни за своите вработени и корисници. Покрај Instagram и WhatsApp, глобално недостапни беа и куп интерни сервиси кои ги користат вработените во Facebook, од алатки за комуникација како имејл, […]

Прочитај повеќе

Погрешна промена на конфигурацијата на рутерите е причина за шестчасовниот прекин и недостапност на Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger, Oculs и Instagram. Проблемите и прекинот беа глобални. Според должината, ова е втор најдолг прекин на работата на друштвената мрежа, по проблемите во 2019 кои предизвикаа 24 часовен прекин. „Нашиот тим на инженери откри дека промени во […]

Прочитај повеќе

Стар телевизор е причина за интернет прекини во селото Аберхосан во Велс. Жителите и провајдерот 18 месеци се обидуваа да ја пронајдат причината за пречки пред да го лоцираат телевизорот, пренесе BBC. Секое утро во 7 часот сопственикот на телевизорот го вклучувал својот приемник без да знае дека предизвикува пречки во целата широкопојасна инфраструктура. Мистеријата […]

Прочитај повеќе