Google заработува просечно 6,30 долари годишно од секој интернет корисник. Во оваа бројка не припаѓаат корисниците од Кина, јавува ТechRepublic. Иако ова не е преголема бројка, мора да се има во предвид дека во моментов има 2,5 милијарди интернет корисници, што го објаснува напорот на Google да ги натера сите корисницида користат Интернет без разлика […]

Прочитај повеќе

Еден брз факт: Во Македонија има околу 900.000 интернет корисници. На Facebook 708.000 профили се од Македонија.
 
Oва е доста импресивна и потенцијална бројка на заинтересирани корисници за една држава каде ИТ сцената се уште е зад кулисите, далеку од мејнстримот. Но дали македонскиот Веб нуди нешто повеќе за овие корисници да се ориентираат кон локални made-in-Macedonia веб производи? Како да им понудиме квалитетно искуство на македонскиот Веб?

Прочитај повеќе