Interent Explorer 10 веќе не е ексклузивно достапен само на Windows 8. Сега може да се користи и на Windows 7, но само ако го имате надоградено системот во Service Pack 1. Новиот IE е побрз, дури 20 отсто побрз од „деветката“, па дури и од другите прелистувачи ако му се верува на Microsoft, и […]

Прочитај повеќе

Дефинитивно ноември беше месец во кој една од главните теми беа прелистувачите, како новиот Microsoft Internet Explorer 10, Mozilla Firefox верзијата 17 и Google со 23-та верзија на својот Chrome. Интересно, во овој период, Internet Explorer доби импресивни проценти на користеност и тоа 0,63% поени, Firefox бележи загуба од 0,45% поени, додека ова е веќе […]

Прочитај повеќе

Минатата недела од Microsoft го објавија својот прелистувач, Internet Explorer 10, за Windows 7 кој веќе се покажа како одлучен конкурент на својот претходник, Firefox и на Safari, но недоволно добар за да се спротистави на Chrome. Во својата анализа Cross Browser Handbook ги направи стандардните тестови на SunSpider, Octane и HTML5, кои всушност ги […]

Прочитај повеќе

Microsoft денес ги објасни главните разлики помеѓу Internet Explorer на Windows 8 и Windows Phone 8. Иако и двете платформи работат со ист код и Internet Explorer 10 е сличен и на двете платформи, сепак има некои разлики во прелистувачот на овие две платформи. Главна разлика помеѓу Windows Phone 8 и Windows 8 е тоа […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft го објави првиот преглед на платформата на Internet Explorer 10, иако 9-ката беше објавена само пред месец дена. Најверојатно бидејќи IE 9 беше изграден од почеток, им дозволи на Microsoft полесно и побрзо да го надградуваат прелистувачот кој и покрај „револуционерниот“ редизајн пак е далеку зад новите Chrome 10 и Firefox 4 според популарноста и функционалноста.

Прочитај повеќе