И Valve се соочува со проблеми поради забраната за имиграција и отежнувањето во доделување на визи. Очекувано, како и кај останатите технолошки комании, проблем е регрутирањето на квалитетен кадар, но и визи за настани како International. Спортистите во САД влегуваат со P-1A виза, но по промената на администрацијата влезот во САД е отежнат за дел од […]

Прочитај повеќе

Доколку се сомневате во популарноста на MOBA видеоигрите, тогаш последното издание на New York Times можеби ќе ве изненади. Весникот на насловната страна од 31 август отвора со сторија за Dota 2 и за видеоигрите чии турнири собираат огромна публика и имаат големи наградни фондови. Текстот на насловната страна „Виртуелните игри привлекуваат купови посетители и […]

Прочитај повеќе

Тwitter допира до целиот свет, над 60 отсто од твитерџиите се надвор од САД, објави сервисот за микро-блогирање. Oд последниве десет месеци бројот на интернационалните корисници се зголемил за скоро 20 отсто, од 45% во јуни 2009 година до над 60% во април 2010.

Прочитај повеќе