Новиот Facebook интерфејс за прегледување на фотографиите иако најавен поодамна, сега стартува постепено за сите корисници. Промените почнуваат полека, и ќе се појават на сите профили во текот на следните неколку недели.

Прочитај повеќе

Тweetaboogle е забавен и друшвен веб сервис со кој пребарувате низ Google, под резултатите добивате постови од Twitter како објаснување, и сето тоа го правите на Facebook интерфејс.

Прочитај повеќе

Rockmelt е нов интернет прелистувач кој е прилагоден за користење друштвени мрежи. Концептот за Rockmelt е доста интересен, бидејќи се наоѓа во „облакот“ сите ваши одбележани омилени страни и букмаркови ќе ви бидат достапни од било кој компјутер каде е инсталиран RockMelt, логирајќи се само со Facebook идентификација.

Прочитај повеќе

(oваa рецензија на #newtwitter e дело на Даниел Јанев. Даниел е графички дизајнер, фриленсер, фотографи и лого нинџа… повеќе за неговата работа ќе најдете на неговиот сајт и на неговиот блог dezen.mk, а него ќе го најдете на Facebook и Twitter)

Прочитај повеќе

Тwinkle е проект за користење на проширена реалност за интеракција со реалниот свет. Во оваа демо истражувачите од Универзитетите на Токио и Кио го користат Twinkle како вид на игра, користејќи проектор, сензор и видео камера за да проектираат мало човече кои се шета низ реалниот свет препознавајќи ги границите на објектите како и физичките движења.

Прочитај повеќе

Петнаесет годишниот Стефан Оу го објави iTunes Instant сервисот кој, како и другите инстант сервиси – Google, Google Maps, YouTube и Google Images, ги прикажува резултатите во реално време додека куцате.

Прочитај повеќе

Менаџирањето табови во Firefox ќе стани многу поедноставно, вели Аза Раскин, креативниот директор на Mozilla кој на својот блог објави видео од нов интерфејс – Tab Candy – за организирање и пребарување на табовите.

Прочитај повеќе

Сигурно се сеќавате на кул компјутерскиот интерфејс кој Том Круз го користи во „Minority Report”. Тој интерфејст пости и е креација на Џон Ундеркофлер.

Прочитај повеќе