Twitter.com стартува нов дизајн на својата почетна страна истакнувајќи го пребарувањето, логирањето и пред се едноставното регистрирање за новите потенцијални корисници.

Прочитај повеќе

Рекламните агенции се уште го користат стариот начин на делење по демографски разлики, кој всушност не функционира во денешно време, вели истражувачот за медиуми, Џоан Блејкли во својот говор на TED Women каде зборува за „крајот на половната разлика”, за интересот, не полот, како новите демографски разлики, и за тоа дека жените доминираат со социјалните медиуми.

Прочитај повеќе

Еднаш беа конкуренти за топ друштвената мрежа, а сега MySpace од потреба да привлече корисници дозволува логирање со Facebook Connect.

Прочитај повеќе

Според Google најголеми шанси за победа на Евровизија 2010 има германската преставничка Лена. Македонскиот преставник Ѓоко Танески е дури на 33-то место, а албанската преставничка е на 24-то. Сепак Google не е видовит, туку го користи информациите од пребарувањето. Значи колку повеќе луѓето пребаруваат преставник или песна толкава е популарноста на таа песна и со тоа се одредуваат шансите за победа.

Прочитај повеќе