AllWeb беше одличен настан. Но, тој треба да стане традиционален настан. Зошто? Затоа што Македонија заостанува во онлајн маркетингот зад останатиот свет. Ова беше споменато од бројни говорници на конференцијата, и секој пат звучеше како несакан и поразителен факт бидејќи на секое од стoте столчиња седеа луѓе кои влијаат врз развојот на маркетингот во Македонија. […]

Прочитај повеќе

Ловец се соочува со мечка. Ловецот е во паника, ја зема пушката. Да пука или не? Вака започнува YouTube интерактивната маркетинг кампањата на компанијата за коректори Tipp-Ex. Кампањата е креирана од француската агенција Buzzman.

Прочитај повеќе

На I/O конференцијата Google го претстави Google TV проектот кој ќе биде продаван како телевизиски сет, кутија поврзана со интернет и телевизијата. Бидејќи Google е интернет пребарувач една од многуте опции е да се организира и пребарува програмата на стотици телевизиски канали преку Chrome прелистувачот кој ќе биде интегриран во Google TV.

Прочитај повеќе