По завршување на „турнејата“ во 14 држави во Европа, Африка и Азија, Marketing Kingdom доаѓа во Македонија. Настанот е наменет за сите заинтересирани за иновативно рекламирање и комуникација. Marketing Kingdom е закажан за 30 септември, а билетите се веќе во продажба. Дел од презентерите на настанот се Анја Јакубовски, генерален менаџер на Coca-Cola за Полска […]

Прочитај повеќе

Фестивалот на европски филм, Cinedays, е можеби еден од најзначајните културни настани во Македонија. И иако настанот му е целосно посветен на филмот, сепак направи и мала историја во македонскиот дигитален маркетинг. Cinedays стартуваше експеримент во кој им дозволи на корисниците на Twitter да бидат режисери; и иако не е оригинална идеја, пред три години […]

Прочитај повеќе

Project Re:Brief е иницијатива на Google да го подобри дигиталниот маркетинг преку адаптирање на неколку епски кампањи од историјата на маркетингот за дигиталниот свет. Оваа година интернет маркетингот ќе наполни 18 години. Но, и покрај скоро две декади иновација, дигитални реклами и кампањи, оваа гранка од маркетингот воглавно се користи како дополнување на активностите од […]

Прочитај повеќе

Sakam.mk е мрежа на Facebook страни кои нудат директна интеракција меѓу корисниците и компаниите. Kорисниците, преку активните Facebook профили ќе можат да споделуваат потрошувачко искуство, преку слики, линкови, видеа и информативни статуси. Додека пак од другата страна, брендови, компании или други правни лица ќе можат полесно да се поврзат со потрошувачите и да споделат ексклузивни понуди, попусти, услуги и свои производи…

Прочитај повеќе

Еуфоријата околу светското првенство во Јужна Африка многу јасно се одсликува преку разните маркетинг кампањи. Нема продукт чија реклама, банер или оглас во весник не инволвираат споменување на фудбалот или првенството во некаква мера. Бев пријатно изненаден од банерот на американскиот мобилен провајдер AT&T кој беше објавен на ESPN.com и кој на доста лесен и иновативен начин ги инволвира посетителите, благодарение на проширената реалност.

Прочитај повеќе

„Треба да се има план. Размислете како вие би направиле нешто поразлично“ вака Благица Ботиљеро ги советува сите заинтересирани да се втурнат во светот на маркетинг и консалтинг. Благица Ботиљеро има 12 годишно искуство во онлајн маркетинг и дигитални медиуми, крунисано со Еми награда во 2008 за “Извонреден напредок за интерактивност на новите/алтернативни медиуми” за […]

Прочитај повеќе