Дигиталното новинарство мора да вклучува разговор со публиката, и во оваa комуникација коментарите се клучни, а нивното отстранување е огромна грешка, вели Арон Пилхофер, дигитален уредник на Guardian. Г. Пилхофер зборуваше за проблемот со кој се соочуваат медиумите со несоодветни коментари. Наместо модерирање, многу медиуми решаваат едноставно да ги изгасат коментарите. Ваквиот тренд ќе може […]

Прочитај повеќе

Еден од митовите на Facebook е дека можете лесно да купите или со рекламирање да дојдете до стотици илјади фанови на кои ќе им го промовирате својот продукт и ќе си ја зголемите продажбата. Реалноста е сосема спротивна, бидејќи бара залагање околу промоцијата и започнување директна комуникација со фановите. Дерек Мулер од Veritasium направи експеримент […]

Прочитај повеќе

Стартапот за споделување содржина на друштвените мрежи, Buffer, објави нови интeресни статистики за интеракција на Facebook кои мора да ги знаете ако сакате да имате успешна кампања. Ако сте менаџер на друштвени профили, или компанија која сака директна комуникација со своите корисници, тогаш овие статистики ќе ви помогнат да ги разберете корисничките навики и да […]

Прочитај повеќе

Што за вас значи активност на друштвените мрежи? Неколку македонски медиуми го ископираа и објавија ПР текстот од истражувањето од Burson-Marsteller кое вели дека „Владата е најактивна македонска институција на Twitter“. Но, нека не ве лаже насловот да си помислите дека Владата одеднаш ги разбра друштвените мрежи. Во извештајот Twiplomacy, во кој се анализираат 505 […]

Прочитај повеќе

Во онлајн маркетинг со сомневаат само луѓето кои не пробале онлајн маркетинг. Дали истото може да се каже и за рекламирањето на друштвените мрежи? Статистиката која ја покажува Hubspot, ни открива дека не само што рекламирањето на друштвените мрежи успева, туку сега е попродуктивно од кога и да е. Околу 42 отсто од испитаниците на […]

Прочитај повеќе

Во 2004 година канадската ТВ серијата ReGenesis се појави како пионер на комбинација на забавната индустрија на повеќе платформи. Серијата се емитуваше паралелно со игра која гледачите можеа да ја играат преку својот прелистувач. Играта користи комбинација на електронска пошта, блогови, пораки на веб страната и настани од серијата околу кои се одвиваа и настаните […]

Прочитај повеќе

Еден од шест луѓе ги користат друштвените мрежи за да најдат работа, се открива во инфографикот на MBAOnline.com. Скоро 9 од 10 луѓе кои бараат работа имаат профил на друштвените мрежи, a 54 отсто од нив користат Facebook, Twitter или LinkedIn за да најдат работа. Според инфографикот т.е. анкетата на MBAOnline.com скоро 18.400.000 aмериканци нашле […]

Прочитај повеќе

Facebook со воведувањето на новата метрика, People talking about, која се наоѓа веднаш по „лајковите“, им овозможи на корисниците, како и на администраторите, да видат колкава интеракција имаат страниците. Интересно е тоа што голем е провентот на оние Facebook страни кои што имаат голем број на „лајкови“, да немаат голема интеракција. Страни со десетици милиони […]

Прочитај повеќе

До сега имаме неколку пати напишано за проблемот со кој се соочи Google+, поточно за нивната неподготвеност за големиот број на брендови кои покажаа интерес во оваа платформа. Facebook очигледно виде колку е саат, и не чекаше многу време за да ја презентира новата платформа наменета исклучиво за брендови. Новиот дел од Facebook, наречен Facebook […]

Прочитај повеќе

Boondoggle, дигитална маркетинг агенција, објави интересна презентација во која објаснува како всушност компаниите треба да се активираат на друштвените мрежи, како да го започнат разговорот и како да продолжат да комуницираат со своите сегашни и потенцијални клиенти. Како што кажува и самиот наслов, најважна е содржината. Без содржина нема да привлечете внимание. Но, ако имате […]

Прочитај повеќе

Во Македонија скоро сите партии имаат тим за интернет кампања. Можеби мотивирани што скоро пола Македонија, скоро 900.000 гласачи се на друштвените мрежи, можеби импресионирани од кампањите на Барак Обама, партиите работат на Facebook профили на кандидатите, Twitter комуникација, YouTube видеа, се праќаат имејлови, се со обид да се биде што е можно поинтерактивни.

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи се за интеракција меѓу корисниците, меѓу брендот и клиентите. Но за да комуницирате со нив ќе мора да ги убедите дека сте вредни за нивното внимание.

Прочитај повеќе