Intel претстави два нови Intel Core i7 лаптоп процесори од единаесеттата генерација. Овие процесори се наменети за употреба со најтенките лаптоп компјутери. Заедно со процесорите компанијата за го претстави првиот 5G модем за лаптопи. Intel Core i7-1195G7 и Intel Core i5-1155G7 се подобри за поголем продуктивност, колаборација и гејминг, велат од Intel; Работат на максимална […]

Прочитај повеќе

Архитектурата и на новата 8-ма генерација на Intel Core процесори ќе остане 14nm. До неодамна се шпекулираше дека новата генерација Cannonlake процесори ќе биде револуционерна и ќе доаѓа со 10nm архитектура. Добра вест е дека Cannon Lake процесорите ќе бидат 15% побрзи, а оваа генерација ќе биде надградба на Kaby Lake. Лоша вест за сите […]

Прочитај повеќе

Иако изгледа импресивно оверклокуван кога се лади со течен азот, новата серија на Intel Core процесори не ги импресионира медиумите. Првиот поглед на Kaby Lake дури ги натера ArsTechnica да се запрашаат: „Дали десктоп процесорите се мртви?“. Главната причина за лошиот прием е недоволната разлика во процесирачка моќ со Skylake. За сопствениците на Haswell и […]

Прочитај повеќе