Microsoft најави нова верзија на Surface 3 тaблет компјутерот, која ќе доаѓа со Intel Atom процесор, што овозможува цената на таблет компјутерот да биде значително пониска од Pro верзијата. Surface 3 со Atom процесор ќе чини „само“ 500 долари. Таблет компјутерот доаѓа со Intel Atom x7 (Cherry Trail) процесор; 2 GB RAM меморија, 64GB слободен […]

Прочитај повеќе

Intel најави дека за претстојните новогодишни празници може да очекуваме таблет компјутер кој ќе чини помалку од 100 US долари. Најавата доаѓа од Брајан Казнич, извршниот директор на компанијата, на Intel Development Forum оддржан во Сан Франциско. Засега останува нејасно кој оперативен систем ќе биде избор на Intel за овие таблет компјутери иако веќе за […]

Прочитај повеќе

Intel конечно влегува на мобилниот пазар со кој до сега владееше ARM, чии процесори се користат од скоро сите паметни телефони. Првиот телефон кoj ќе ги користи процесорите на Intel е Xolo X900 од Lava. Ако не ви е познато името на производителот, не сте единствени, ниту ние до сега не бевме чуле за компанијата […]

Прочитај повеќе

Германската компанија Neofonie GmbH го престави WePad, таблет PC, за кој најавија дека може со својот погoлем екран, веб камера и USB порт, да му конкурира на Apple-овиот iPаd кој беше преставен пред некое време.

Прочитај повеќе