Google ја најави новата верзија на развојната алатка за Android – Android Studio 2.0. Засега е рано да се зборува за конечното издание, но сите заинтересирани девелопери можат да ја разгледаат на Canary Channel, а алатката е достапна за Windows, OS X и Linux. Новитет е Instant Run, побрз Android емулатор и нова GPU алатка. […]

Прочитај повеќе