Blackberry го има Blackberry Messenger, Apple наскоро ќе го има iMessage, а Samsung оваа недела на IFA конференцијата во Берлин ќе го претстави својот сервис за инстант пораки, ChatON. Од октомври сите Samsung паметни телефони, вклучувајќи ги и обичните, не-паметни уреди, ќе бидат опремени со сервисот за инстант пораки. ChatON ќе биде достапен во повеќе […]

Прочитај повеќе

Yahoo! Messenger ги цензорира FilesTube линковите кои ги праќате, без да ве извести ни вас, ни другата страна, пишува Тorrent Freak. Не е познато дали ова се случува на клиентската или серверската страна, што покренува многу сомнежи за мониторирањето на пораките кои ги разменуваме.

Прочитај повеќе