Инстант функционалноста на Google Play која е достапна за апликациите, доаѓа и за видеоигрите. Со ова корисникот нема да мора да инсталира игра за да може да ја тестира. Како што е случај со апликациите, игрите ќе се стартуваат директно од Google Play без никаква потреба да се симнува играта. Instant Gameplay: Try now е достапна за […]

Прочитај повеќе

Android Instant Apps е нова функционалност на Google Play. Функционалноста овозможува корисниците да можат да ги тестираат апликациите пред да го инсталираат на телефонот. За користење на Android Instant Apps потребна е барем Android 5.0 верзија на оперативниот систем. Целта е да им се помогне на корисниците да не ја инсталираат секоја апликација која и не е баш […]

Прочитај повеќе