Сервисот за брзо инсталирање на пакет софтвер Ninite објави и Linux верзија. Ninite работи така што наместо да инсталирате поединечни програми, ги селектирате тие што ви се потребни од листата и Ninete ви праќа .deb фајл кој го симнува сиот означен софтвер и го инсталира истовремено.

Прочитај повеќе