Оние кои што често инсталираат софтверски апликации, знаат дека покрај саканaта програма се провлекуваат и неколку други кои не сте ги ни сакале на прво место. Зборуваме за ситуации кога инсталирате програма за слушање музика, а со него се наметнува и „револуционерно решение за забрзување на вашето PC“ или лепеза од непотребни додатоци за вашиот […]

Прочитај повеќе

Google има нова функционалност која го приближува поблиску до мобилна платформа. Таа опција е што може Android апликациите да се инсталираат директно од пребарувачот. Линковите се појавуваат во резултатите од пребарувањето кога корисникот ќе побара некоја апликација. Засега сервисот е во тест фаза и нема да им биде достапен на сите корисници, но се чини […]

Прочитај повеќе