Контроверзниот портал InfoWars е отстранет и од Twitter. За проблемот на основачот да биде поголем, Apple во целост ја отстрани InfoWars апликацијата од AppStore. За корисниците на iPhone ова значи дека единствен начин да го следат подкастот (или емисиите) е директно да пристапат на страницата. На прашањето која е причината што апликацијата е отстранета, одговорот […]

Прочитај повеќе

Најверојатно една од најголемите вести оваа недела е забраната и отстранувањето на Infowars од неколку платформи. Сè започна со отстранување на содржината од iTunes и Podcast, a наскоро следеa и YouTube и Facebook. Единствена платформа која му остана на Алекс Џонс за споделување на содржините е Twitter, мрежа која барем засега вели дека неговите подкасти не […]

Прочитај повеќе