Брз интернет е пасош до информатичко општествo и е важен фактор за економски развој – рече Вивиан Ридинг комесар за Информатичко општество и медиуми на Европската Унија, за проектот на ЕУ за брз интернет пристап за сите европејци, вклучувајќи ги и руралните средини, до 2010 година.

Прочитај повеќе