Идејата треба да се реализира, вели 18-годишниот Свен Капуџија од Хрватска, кој е креатор на Trambus, апликација за јавен превоз која го освои второто место на европскиот натпревар Startup 2.0.

Прочитај повеќе

Хрватската компанија Infinum освои 100.000 долари за својата badaSports мобилна апликација која го освои првото место во категоријата Easy Life на Samsung Global Developer Challenge. На натпреварот за креирање апликации за новиот Bada мобилен оперативен систем на Samsung има вкупно 24 победници распределени низ категории кои меѓу себе поделија 2.7 милиони долари награден фонд.

Прочитај повеќе