Nvidia е нов сопственик на израелскиот производител на чипови Mellanox. Цената која компанијата ја плати за производителот на чипови е 6,9 милијарди долари. Со ова Nvidia ја продлабочува својата инвестиција и портфолио во производството на податочни центри. „Податочните центри станаа најважниот компјутер на светот. Компјутерот повеќе на започнува и завршува како сервер. Компјутерот на иднината […]

Прочитај повеќе