Intel за 1.4 милијарди долари го купи одделот за безжични решенија на германската компанија Infineon која се занимава со чипови за мобилни. Intel се почесто инвестира во мобилната технологија обидувајќи се да стане конкурент на пазарот за паметните телефони.

Прочитај повеќе