Industroyer е вирус кој беше искористен во нападите врз електричната инфраструктура во Украина во 2016 година. Софтверот може да ги исклучи прекинувачите  во струјните постројките, велат експертите на ESET, кои го детектираа вирусот. Последниот прекин во Украина е од 17 декември 2016 година. Во напад во 2015 година без струја останаа 250.000 домаќинства. Вирусот е дизајниран да ја наруши […]

Прочитај повеќе