Дали некогаш сте се запрашале како се прават крилјата на авионите? Блaгодарение на Wired сега знаеме дека авионите ги прават џиновски роботи! Powel е роботот кој го користи Boeing во изработката на авионите. Како и крилјата и авионот, и роботот е огромен. Ова овозможува едноставен пристап до точки кои вообичаено беа непристапни и значително ја […]

Прочитај повеќе

Од Hewlett-Packard кои сакаат да инвестираат во софтвер, наместо во PC пазарот, до Google кој го купи Мotorola Mobile, до Zynga и Amazon, сите овие компании се софтверски компании кои моментално го диктираат темпото на пазарот, објаснува Марк Андресен, ко-основач на првиот интернет прелистувач Netscape и ко-основач на Andreessen-Horowitz, компанија која инвестира во Facebook, Groupon, […]

Прочитај повеќе

LinkedIn, бизнис мрежа креирана пред 8 години, сега има повеќе од 100 милиони корисници, а овој иконографик покажува кои се тие и каква е нивната интеракција.

Прочитај повеќе

LinkedIn Today е нова алатка на бизнис мрежата која ви доставува вести, блог постови и други информации кои се најпопуларни меѓу бизнис луѓето кои ги следите и кого тие следат.

Прочитај повеќе