Facebook ја демистифицираше розeвaта .мк реалноста во која постои соседски соживот и го истакна гневот и етничката омраза. После инцидентот на Кале доволно е да фрлиш швајцарско ножче во апсурдните, параноични и агресивни коментари на Facebook и да си седиш и гледаш како се слеваат реки од крв.

Прочитај повеќе

Градскиот совет на Пловдив го потресе скандал поврзан со Facebook играта FarmVille, пренесува бугарскиот Novinite. Скандалот се случил пред неколку недели а се однесувал на членови на градскиот совет кои за време на состаноци си ја поливале виртуелната градина, си ги гледале кравите и правеле што прави и секој од над 80 милиони играчи на симулацијата на фарма.

Прочитај повеќе

Пред околу 15 дена, пронајдов три слабости во еден од софтверите на компанијата Adobe.
За сега, нема да го именувам името на софтвер пакетот и неговите ранливости, туку само на кратко ќе го опишам процесот на пријавување на слабости кон Adobe и неговите продукти.

Прочитај повеќе