Дали Google се подготвува да го „пензионира“ Gmail и да го замени со Inbox? Дел од посетителите на сервисот забележуваат дека ги пречекува порака која ги префрла на Inbox, а корисниците кои ја користат Inbox мобилната апликација, можат да забележат „Take me to Inbox“ во долниот десен агол, пренесува Forbes. Доколку не ви се допаѓа […]

Прочитај повеќе

Google работи на нов сервис за имејл, а името на новата апликација ќе биде едноставно Inbox. Дел од експертите велат дека Inbox ќе биде замена за досегашниот Gmail. Апликацијата на блогот на Google ја претстави Сундар Пичај, главнот инжинер за Android и Chrome, што е и показател за надежите кои Google ги има за овиј […]

Прочитај повеќе

Инжинери од веб складиштето Dropbox и универзитетот MIT основаа нов стартап Inbox со кој сакаат да го променат начинот на како го користиме имејлот. Inbox е всушност платформа, API со кое можат да се градат „следната генерација имејл апликации“, чија цел е да им обезбеди полесен начин на развивачите на апликации да го користат имејлот […]

Прочитај повеќе

Gmail ја направи достапна за сите Gmail delegation опцијата, претходно само за Google Apps корисници, со која може да дозволите пристап на други до сопствениот Gmail инбокс.

Прочитај повеќе

Inbox2 се престави на Plugg 2010 конференција како клиент кој ги собира сите мејлови и профили на едно место. Пример, на Inbox2 може да си ги прегледувате Facebook и Twitter постовите, како и да читате имејлови преку Gmail.

Прочитај повеќе