Сите ние кои добиваме по десетици мејлови на ден знаеме дека секоја порака ни го одвлекува вниманието додека се трудиме неуспешно да се фокусираме на некоја поважна работа. Благодарение на Inbox Pause сега може смирено да си ја работиме работата и да го паузираме проверувањето на нови пораки во инбоксот. Inbox Pause работи на Chrome […]

Прочитај повеќе

Boomerang за Gmail е додаток за Chrome и Firefox кој овозможува да се сетира да се примаат и праќаат имејлови подоцна, наместо како што е по зададено (default) да се праќаат инстантно. Boomerang има опција да се постави потсетник на одредени мејлови да ви се отворат во време кога навистина ќе ви треба, наместо да […]

Прочитај повеќе

Google работи на нов подобрен кориснички интерфејс на нивниот најдобар производ, Gmail. Демонстрацијата на новиот интерефејс беше по грешка закачена на YouTube, и сега е веќе тргната. Станува збор за HTML5 трансформација, каде ќе има нови начини како да го подесите вашиот Gmail според вашите потреби. Во август, Google ја претстави опцијата Preview Pane, која […]

Прочитај повеќе

Отсега, освен што може да зборувате со вашите MSN контакти, ќе можете да зборувате (чет) и со вашите Facebook пријатели преку вашето Hotmail сандаче. „Бидејќи Gmail не претрка донесувајќи ја комуникацијата преку инбоксот, ние отидовме чекор понатаму и ги донесовме и нашиот чет и Facebook четот во Hotmail”, вели Microsoft претставувајќи ја опцијата која сега стартува глобално. Оваа опција досега можеа да ја користат само шест региони, а отсега е овозможена глобално. Од кога е објавена оваа можност, 2.5 милиони корисници ги поврзале своите Hotmail профили.

Прочитај повеќе

YouTube стартуваше нова почетна страна за сите корисници. Страната е со поголем фокус кон видеата, вели YouTube откако направиле истражувања со корисниците со цел да „ги нагласиме ‘видеата за вас’.” На страната сега ги нема не-толку-користените модули како „Видеа кои се гледаат во моментот“, а „Spotlight” и „Промотивните видеа“ се преместени на десната страна.

Прочитај повеќе

Изнервиран од бројните спам пораки, Дениел Балсам ја остава работата во маркетинг, стартува сајт „Даниел го мрази спамот“ и зема курсеви по право и сега успешно живее тужејќи компании кои спамираат мејлови. Веќе има напрвено милион долари од судски спогодби.

Прочитај повеќе

Gmail ја направи достапна за сите Gmail delegation опцијата, претходно само за Google Apps корисници, со која може да дозволите пристап на други до сопствениот Gmail инбокс.

Прочитај повеќе

Opera на шеговит начин го претстави 150 милионитиот корисник на прелистувачот. Имено наместо вообичаено прес соопштение, Opera објави инбокс oд мејл на својот директор Џон вон Тетчнер. Инбоксот секако е лажен, но е интересно што може да се пребарува низ него.

Прочитај повеќе

Google воведува опција за приоритетно сортирање на мејловите на ‘важни и непрочитани’, ‘омилените’ (означени со ѕвезда) и ‘сите останати’. Покрај овие категории, преку опциите за Priority Inbox може да се додадат уште персонализирани категории. Тоа што е интересно за системот е што постепено учи кои мејлови се важни според тоа како ги читате.

Прочитај повеќе

Можеби приметивте дека на профил страната од десна страна се појавува Friend Finder барче со кој ви се сугерира да импортирате имејл контакти и да ги најдете на Facebook. Можно е при самото логирање најгоре на профилот да ви се појави покана да ја пробате Friend Finder алатката. Опцијава постои веќе подолго време, но сега добива попроминентно место на страната.

Прочитај повеќе