DontType! е JavaScript имплементација на интерфејсот за внесување лозинки налик на тој кај Аndroid телефоните. Го заменува конвенционалното внесување текст со едноставен графички интерфејс кој користи координатна мрежа (grid) за да внесете лозинка.

Прочитај повеќе

Microsoft стартуваше HMTL5 лабораторија каде развивачите и дизајнерите ќе можат да ги тестираат своите веб сајтови направени според новите веб стандарди, да видат дали функционираат на новиот Internet Explorer 9 прелистувач.

Прочитај повеќе