Аpple објави 14 видеа преку кои ги претставува можностите и опциите на новиот iPad 2. Видета очигледно се наменети да привлече повеќе корисници, да го промовира уредот и да ги истакне новините како FaceTime, Airplay, iMovie…

Прочитај повеќе

Стив Џобс го претстави најновиот iPhone 4 на WWDC конференцијата. Иако за телефонот се знае веќе некој месец, „кажете ми ако веќе сте го виделе“ г-дин. Џобс се пошегува на почетокот на презентацијата, сепак официјалното претставување значи дека ова е конечниот дизајн на најновиот Apple-ов уред. Покрај самиот уред најавени се нови апликации кои ќе ги има во телефонот, пример FaceTime апликацијата за видео чет во живо.

Прочитај повеќе