Apple, Facebook, Google, Microsoft, Stripe и Uber заеднички ќе се обидат да ја запрат забраната за имиграција. Компаниите работат на пронаоѓање начин со кој ќе можат да се спротивстават на одлуката за забраната на патување, пренесе Recode. „Од раѓањето на нашата држава, Америка е земја на можностите – добредојдени се сите и сите имаат можност да […]

Прочитај повеќе

Директорите и основачите на речиси сите големи компании од Силициумската Долина го изразија својот револт против контраверзната одредба за имиграција на новиот претседател Трамп. Најголем дел од основачите и директорите јавно го објавија својот став преку соопштенија, а некои како Сергеј Брин од Alphabet својата поддршка ја покажаа и на протестите. Одлуката на претседателот Трамп […]

Прочитај повеќе