Дали добивте имејл oд Facebook во кој се вели дека „испробуваме нова опција за да го намалиме обемот на имејлови што ги добивате од Facebook”? Звучи апсурдно, но како поинаку Facebook да ве информира за опција која сега автоматски одбира кои нотификации се важни за да ви ги праќа преку имејл, и која се обидува […]

Прочитај повеќе

Задачата на Google е да ги решава вашите проблеми и да го олесни вашето живеење, а нивниот најнов производ придонесува во тоа. Најновиот Google производ G-Male има за цел да ви покаже каков треба да биде совршениот маж , маж кој слуша сé што зборите, маж кој ви ги чита мислите, маж кој е постојано […]

Прочитај повеќе

Голем број од компаниите кои произведуваат разни веб апликации, своите производи ги прават околу друштвените мрежи, или измислуваат нови друштвени мрежи. Стартапот PowerInbox е исто така апликација која се занимава со друштвените мрежи, но од поинтересен агол. PowerInbox е апликација која им овозможува на корисниците да користат друштвени мрежи внатре во нивниот e-mail профил. PowerInbox […]

Прочитај повеќе

Доколку сакате да дознаете повеќе информации за личноста од која примате порака, тогаш Rapportive екстензијата за Gmail сигурно би требало да ви биде од голема корист. Целта на оваа екстензија e да го направи комуницирањето да биде полично. Rapportive e екстензија која функционира на повеќе пребарувачи, а нејзиното инсталирање е многу едноставно. Откако ќе ја […]

Прочитај повеќе

Кампањата со spear phishing и злонамерен софтвер, која ги таргетирала американските службеници, кинески активисти и службеници од азиски земји кои користат Gmail, потекнува од Џинан, град во Кина. Но, Кина негира дека е вмешана во пробивањето на Gmail сметките, додека ниту Google nе ја обвинува Кина бидејќи е лесно да се замаглат трагите на Интернет.

Прочитај повеќе

Google го претстави people виџетот за истакнување на пријателите и луѓето со кои се допишувате, односно на лева страна на Gmail добивате повеќе информации за која е личноста, за нејзиниот телефонски број, споделени документи и линкови меѓу вас и корисникот, заеднички календар и други лични детали за корисникот и дискусијата.

Прочитај повеќе

Twitter ќе почне да праќа имејл нотификации за сите ретвитови, спомнувања, фаворизирање на вашите твитови и продукти и надоградби на сервисот, покрај досегашниве имејл пораки кога некој ви праќа директна порака (DM) или доколку некој започне да ве следи.

Прочитај повеќе

Во исчекување на Mango, што е име на следната 7.5 надоградбата на Windows Phone, која би требало да се пушти покасно во годината, Мicrosoft откри слики кои прикажуваат бизнис можности на Windows Phone, односно се гледа дека имејл фолдерите и RSS фидовите се прикачени на почетниот екран за брзо читање. Имејловите во инбоксот ќе бидат организирани како разговори, врзувајќи ги одговорите за еден имејл, налик како што е новиот систем за пораки на Facebook, каде сите разговори со еден корисник се на едно место.

Прочитај повеќе

FellowUp е бесплатен онлајн сервис кој го олеснува истовременото раководење на повеќе профили на друштвените мрежи. Тоа што го прави овој сервис поразличен од многуте со иста намена, е тоа што FellowUp освен што ги собира на едно место информациите од корисничките профили, истовремено ги комбинира и врз основа на претходно внесеното дава различни типови на препораки. Препораките варираат од сугестија за честитка за роденден, до локација за средба со одреден профил на корисник.

Прочитај повеќе

Digital Crimes Unit на Microsoft во соработка со полицијата ја срушија најголемата спам мрежа во светот Rustok. За големината на спам мрежата говори и статистиката дека 89-90% од сите имејл пораки пратени во светот се всушност спам пораки.

Прочитај повеќе

Google стартува опција за праќање имејл нотификации и стартување дискусии во сервисот за обработка на докуманти. Целта на овие новини во Docs е да се поврзат луѓето кои во реално време соработуваат на документите да можат да комуницираат, исто така во реално време, за полесно и заедно да креираат документ.

Прочитај повеќе

Доколку компаниите не пријават имејл адреса во Централниот регистар на Македонија ќе бидат казети со од 500 до 1.000 евра казна. Обавезното пријавување на имејл адреса е потребно заради податоците во електронска форма кои се споделуваат во едношалтерскиот систем. Казните се предвидени со измени на Законот за едношалтерски систем.

Прочитај повеќе