Вчера пишувавме за пребарувањето на Twitter, а денес во овој напис ќе се обидам да ви претставам неколку корисни совети за пребарување на електронската пошта во Gmail. Сигурно некогаш сте соочиле со проблемот да ви биде потребна некоја порака која сте ја добиле или испратиле поодамна и да изгубите многу време истата да ја пронајдете. […]

Прочитај повеќе

Google го промени начинот на кој ќе ги составувате имејл пораките. Целта на воведените промени е Gmail да биде поедноставен за користење, пред се треба да се олесни работата кога сакате да упатите на податоци од претходоно примена пошта. Од сега кога ќе стиснете на „нова порака“ ќе се отвори нов прозорец, кој е сличен […]

Прочитај повеќе

Google ја објави својата визија за иднината на интернет пребарувањето. Бројката од 100 милијарди пребарувања секој месец само покажуваат дека Google е компанијата која го поседува најдобриот пребарувач, па нивното мислење секако има најголем кредибилитет за ова прашање. Откако во мај го презентираа Knowledge Graph, базата составена од податоци за 500 милиони личности, локации и […]

Прочитај повеќе

Facebook само што го сокри вашиот имејл од вашиот профил, и го замени со мејл кој завршува на @facebook.com, што е нивен имејл сервис поврзан со сите нотификации. Ова мрежата го направи без никакво предупредување, ниту пак побара одобрување од сите свои 900 милиони корисници! Epic fail потег ако ме прашувате мене. Но, без грижа. […]

Прочитај повеќе

Сите мејлови од Нигерија одат во спам фолдерот, така? Сега веќе нема потреба да претпоставуваме зошто спамот е спам бидејќи Gmail сега ќе објаснува зошто пораките се обележани како злонамерно, непотребно ѓубре, доколку ве интересира. Првичното објаснување ќе биде кратко, пример „линкот во пораката води до вирус“, или пак ќе ви каже дека претходните добиени […]

Прочитај повеќе

Сигурно ви е позната ситуацијата кога ќе кликнете некој имејл линк, и кога ќе почне да ви се отвара локалниот клиент за пошта, кој многу од вас може и да не го користите. Откако ќе го причекате да се подигне, со блага фрустрација го затворате и само ја копирате адресата директно во Gmail за да […]

Прочитај повеќе

Камерон Адамс, Дханџи Прашана и Јохен Бекман имаат намера да го сменат начинот на читање електронска пошта, и тоа на подобро. Тие тврдат дека со нивниот сервис Fluent вие ќе можете за 20 отсто побрзо да поминете низ купиштата пошта што несомнено ви го полни вашето сандаче додека ја читате оваа статија. Fluent ќе биде клиент […]

Прочитај повеќе

Boomerang за Gmail е додаток за Chrome и Firefox кој овозможува да се сетира да се примаат и праќаат имејлови подоцна, наместо како што е по зададено (default) да се праќаат инстантно. Boomerang има опција да се постави потсетник на одредени мејлови да ви се отворат во време кога навистина ќе ви треба, наместо да […]

Прочитај повеќе

Scr.im е веб сервис кој овозможува да ја заштитите вашата имеј адреса и слободно да ја споделите на Facebook, Twitter, форуми и други јавни сајтови. Сервисот, кој е креиран од @Basem_A, го претвара вашиот имејл во краток и безбеден URL. Наместо јавно да биде истакнат мејлот, отворен за автоматските скрипти за спам да го соберат, […]

Прочитај повеќе

Редизајнот на Gmail беше најавен уште во јули, а од денес тој дизајн станува активен. Корисниците во текот на наредниве неколку дена ќе можат да кликнат на Swtich to the new look на десниот долен агол од Gmail за да се префрлат на новиот интерфејс. Новиот Gmail ќе има комплетно редизајниран конверзациски мод за следење […]

Прочитај повеќе

Google работи на нов подобрен кориснички интерфејс на нивниот најдобар производ, Gmail. Демонстрацијата на новиот интерефејс беше по грешка закачена на YouTube, и сега е веќе тргната. Станува збор за HTML5 трансформација, каде ќе има нови начини како да го подесите вашиот Gmail според вашите потреби. Во август, Google ја претстави опцијата Preview Pane, која […]

Прочитај повеќе

Имејл испратен до вработените во компанијата открива дека Yahoo! ќе работи со инвестициската банка Allen & Comp. за да „собере барања од бројни странки кои веќе истакнале интерес за бројни потенцијални опции“. Имејлот објавен од

Прочитај повеќе