Gmailify е нов сервис од Google кој овозможува корисниците на Yahoo и Outlook да го користат најдоброто од Gmail. Корисниците на другите сервиси ќе можат да користат опции како спам заштита, организација на inbox и интеграција со Google Now, без притоа да ја менуваат платформата. Опцијата ги спојува профилите со Gmail и овозможува користење на […]

Прочитај повеќе

Дали Google се подготвува да го „пензионира“ Gmail и да го замени со Inbox? Дел од посетителите на сервисот забележуваат дека ги пречекува порака која ги префрла на Inbox, а корисниците кои ја користат Inbox мобилната апликација, можат да забележат „Take me to Inbox“ во долниот десен агол, пренесува Forbes. Доколку не ви се допаѓа […]

Прочитај повеќе

Microsoft го надгради Hotmail.com и од денес тој е Outlook.com. Функцијата на имејл сервисот останува иста, но изгледот е значително подобрен. Сo многу помалку реклами и значително почист изглед Outlook е еден од поубавите и попрактичните сервиси за електронска пошта. Оutlook овозможува синхронизирање на настаните од календарот, поштата на телефон, таблет или дектоп компјутер. Покрај […]

Прочитај повеќе

По Gmail и Yahoo, сега и Microsoft претстави опција за Hotmal со која ќе може да се менаџираат мејловите од другите сервиси.

Прочитај повеќе

Yahoo го објави новиот бета Yahoo Мail кој достапен за сите. Новиот бета изгледа доста свежо спореден со поранешниот. Изгледа убаво и едноставно и нуди побрзо имејл искуство, „го изградивме од темели за да биде брз колку што вие сте продуктивни“ вели Yahoo.

Прочитај повеќе

Research in Motion, креаторите на Blackberry телефонот, се согласија да ги блокираат порно сајтовите и да дозволат владите да ги шпионираат корисниците, откако Обединатите Арапски Емирати, Кувајт, Саудиска Арабија и Индиа се заканија дека ќе го забранат телефонот и неговите сервиси.

Прочитај повеќе

На годишнината на Иранската револуција од 11 фебруари 1979 година, иранските интернет корисници забележаа масовно блокирање на Gmail, како и прекини на интернет и СМС конекциите. Иранската влада се плаши од дополнителни протести за време на овој празник и ги блокира веб сервисите бидејќи за време на ланските претседателски избори се покажаа како корисна алатка за организирање на протестите и за информирање на светот за настаните во земјата.

Прочитај повеќе