Meet the Future: 2020 e ИТ конференција која се одржа на 12-ти декември, 2019 година со која се сумираа ИТ трендовите кои не очекуваат во 2020 година. Конференцијата имаше концепт на онлајн и офлајн присуство, а настанот беше во организација на платформата за вработување и кариера во ИТ, We Are Laika, реализирана со поддршка на Швајцарската […]

Прочитај повеќе

Apple со 60 милиони долари го реши спорот со кинеската компанија Shenzhen Proview Technology. Proview тврдеше дека е сопственикот на името „iPad” коe Аpple го користи за својот популарен таблет компјутери и име за кое тврди дека ги откупила правата уште во 2009-та година. Но, според Proview и судот, кинеските власти никогаш не ги прерфлиле […]

Прочитај повеќе

Еден ден младите луѓе ќе треба автоматски да можат да си го променат името за да се скријат од минатото зачувано по пријателските профили на друштвените мрежи, вели директорот на Google, Ерик Шмит во интeрвју за Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Facebook корисничките имиња не се нешто ново, напротив, беа објавени пред една година, но на мрежата постојат многу страни кои не го имаат подесено корисничкото име на фан страната или профилот за да наместо facebook.com/profile.php?id=123456789 имаат препознатливо URL како facebook.com/it.com.mk. Можеби игнорирањето на оваа опција се должи на процедурата која бара телефонски број, можеби од незнаење за опцијава. Во секој случај, подолу е краток водич за како да си одберете корисничко име.

Прочитај повеќе