Новиот iMac со 27-инчен Retina 5K дисплеј дојде до рацете на iFixit кои имаа можност да го расклопат и да го презентираат на препознатлив начин. Во „кутијата“ од 65х51.6cm и тежина од малку под 10 килограми е сместена целата опрема. Едно од прашањата кое остана неодговорено на пресконфернцијата на Apple е „кој е производителот на […]

Прочитај повеќе

Новиот 27-инчен iMac е со речиси идентичен изглед со актуелната верзија на iMac. Тоа што е ново е Retina дисплејот кој има 5K резолуција oд 5120х2800 пиксели, или 14,7 милиони пиксели. Ова е дури седум седум пати повеќе од Full HD резолуцијата од 1080р. Не само што iMac со Retina 5K дисплеј е поубав однадвор, […]

Прочитај повеќе

Ќе може ли Dell XPS One 27 да го следи примерот на Apple iMac, па дури и да му стане директен конкурент? Овој нов се-во-едно десктоп компјутер со 27-инчен монитор кој има поддршка за неверојатна резолуција од 2560 x 1440 пиксели, работи на Ivy Bridge i5 и i7 процесор со максимален RAM од 16 GB […]

Прочитај повеќе

Два метра долгите Тhunderbolt кабли со USB на двата краја се направени од пластика и метал и ќе чинат 50 долари. Сега останува да си најдете Thunderbolt способен уред, односно MacBook Pro и iMac, или можеби некој од идните Маc компјутери.

Прочитај повеќе