Yahoo! Messenger ги цензорира FilesTube линковите кои ги праќате, без да ве извести ни вас, ни другата страна, пишува Тorrent Freak. Не е познато дали ова се случува на клиентската или серверската страна, што покренува многу сомнежи за мониторирањето на пораките кои ги разменуваме.

Прочитај повеќе

Отварајќи со како 350 милиони Facebook корисници испраќаат по 4 милијарди пораки дневно, Mарк Зукерберг го претстави „модерниот систем за пораки“ кој се содржи од неколку сервиси: познатотo праќање пораки на мрежата, чет комуникација и имејл пораки. Сите комуникации ќе бидат сместени на едно место во еден вид стрим на информации.

Прочитај повеќе

<Надополнето 15.11.10> Oд 31 ноември Nimbuzz веќе не поддржува Skype. Повеќе детали во блог постот на Nimbuzz. </надополнување>
 
Пред некој ден Skype објави своја Android верзија, но наиде на проблеми кај некои корисници и не беше баш најсјајна според функционалноста. Затоа Томи Јовановски предложи:

Прочитај повеќе

IM еволуираше, го надмина текстот и стигна до видео разговори – луѓето сакаат да споделуваат слики, видеа, линкови, пишува Пјеро Сиера од Microsoft во блог пост објаснувајќи го најновиот Windows Live Messenger кој вчера беше преставен во Бразил.

Прочитај повеќе

Nokia пред извесно време го претстави својот нов модел, N900, кој воедно е и првиот Nokia паметен телефон со Linux-базираниот оперативен систем Maemo. Во соработка со Vip оператор, кој во својата понуда го донесе N900 моделот, имавме можност цела недела да го тестираме овој уред и подобро да се запознаеме со неговите карактеристики и функционалности.

Прочитај повеќе

Twitter е сервис за микро-блогирање, односно објавување на постови до 140 карактери. Пораките можат да бидат објавени директно од веб прелистувач, ИМ клиент, СМС, е-маил или пак некоја десктоп апликација наменета за тоа. На исти начини може да одберете и да ги добивате постовите на луѓето, кои според јазикот на овој сервис, "ги следите". Првично наменет за полесна и побрза комуникација, Twitter се покажа како доста корисен сервис за брзо информирање, по што беше прифатен од многу интернет корисници, но и од големи медиумски имиња и компании.

Прочитај повеќе