Во текот на минатата недела пишувавме кои алтернативи ги имаме на добро познатиот софтвер за кој се плаќа огромна сума, а листата која беше составена ги опфаќаше неколкуте апликации кои најчесто се користат. Инспириран и од дискусијата која се разви на форумот на темата „Linux како примарен оперативен систем“ и големиот број на коментари дека […]

Прочитај повеќе

Заедно со новите 14 апликации од својот Creative Suite 6, Adobe го претстави и Creative Cloud сервисот за кој ќе се плаќа претплата, а кој ќе служи за споделување и складирање на содржина креирана со апликациите кои, исто така, ќе можат да се симнат преку облакот. Photoshop 6, новиот Illustrator, Dreamweaver, Flash Pro, Premiere Pro, […]

Прочитај повеќе

Муро е онлајн алатка со која можете да цртате што ќе посакате, тоа се гледа по галеријата од слики направени со оваа алатка. Muro e стартувана по повод 10 години од deviantArt, заедницата во која секојдневно се споделуваат преку илјадници фотографии, цртежи и останати уметности поврзани со слика.

Прочитај повеќе