Звучи збунувачки, нели? Се работи за нова функционалност која ќе им дозволи на Steam играчите да ги играат нивните локални мрежни игри, па, нелокално. Преку користење интернет врска, Remote Play Together ја прави секоја игра од вашата Steam колекција, која има multiplayer, co-op, или split screen, да може да се игра онлајн. Пример, ако некоја […]

Прочитај повеќе

Felik e апарат и играчка за домашните миленичиња која треба да им помогне на мачината и кучињата да остаант во „форма“. За разлика од сите слични уреди, овој е базиран на вештачка интелигенција. Може да ги отчита движењата на миленичињата и соодветно да го поместува ласерчето кое го бркаат. Уредот е на Kickstarter и досега […]

Прочитај повеќе

Денеска гејминг индустријата прави профит поголем од тој на музичката и филмската индустрија заедно. Видео игрите се појавија и на мобилните, најуспешните iPhone апликации се видео игри. Просечната старост на гејмерите е од 25-30 години. Неодамна и ЕУ ги одобри игрите како добро нешто за децата за да развиваат вештини и креативно размислување.

Прочитај повеќе