Спојување на куп електроника и пластични делчиња е потребно за да се склопи новата Avengers Hero Inventor Kit играчка. Но, склопувањето не е крај, потоа треба да се програмира за да се добие посакуваното однесување на сите елементи. Сè ова е импресивно и е одличен начин преку игра децата да научат да програмираат, но и […]

Прочитај повеќе

Retroball е направи сам играчка наменета децата да ги научи електроника и кодирање. „Играчката“ доаѓа во најситни компоненти кои потоа треба да се склопат во целина која функционира. Со оглед на тоа дека за склопување е потребно и лемење, најверојано во креирањето на играчката ќе учествуваат и децата, но и родителите.

Прочитај повеќе

Во видеото подолу Џејмс Кендрик од JkOntheRun.com покажува како неколку негови омилени апликации работат на новиот Apple уред, меѓу кои Twitteriffic (клиент за Twitter), NetNewsWire, iBooks, Safari, Maill… има и Kindle апликација за iPad. (Kindle e е-читач на книги од Amazon, кој се гледа како конкурент на iPad-от)

Прочитај повеќе