Можеби некогаш за добивање на врвно знаење и вештини било неопходно да аплицирате на некој универзитет, но сега благодарение на се поквалитетните онлајн курсеви од техничките факултети, можете да добиете навистино квалитетно образование и од дома. Основачот на Time.mk и професор на Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство, Игор Трајковски, на блогот на Time.mk […]

Прочитај повеќе

Најпопуларниот .мк агрегатор за вести, Time.mk, од денес има нов редизајн, кој иако е мала промена, сепак е корисен бидејќи им остава повеќе простор на информациите. Сега категориите кои беа од левата страна на сајтот, се поставени над вестите што делува малку поорганизирано и појасно доколку сакате да се пребарувате вести во различни теми. Промена […]

Прочитај повеќе

Ако ве прашаме како доаѓате до најновите вести, што мислите, колкумина од вас ќе одговорите дека се информирате преку Time.mk? Кога агрегаторот за вести стартуваше пред пет години на 1 јули 2008-ма година со цел „да ги демократизира вестите“, како што вели основачот Игор Трајковски, немаше сомнеж дека македонскиот интернет доби вреден сервис кој не […]

Прочитај повеќе

Oткако се отрки и дека Утрински весник, Дневник и Вест ќе им се придружат на другите .мк медиуми и ќе се повлечат од Time.mk од кој бараа паричен надоместок, агрегаторот го смени начинот на работа и реши да ги објави медиумите повторно. Во блог пост, основачот на Time.mk, Игор Трајковски, објаснува дека најпопуларниот .мк сајт […]

Прочитај повеќе

Утрински Весник, Дневник и Вест веќе не сакаат нивните линкови да бидат споделувани од најпопуларниот-во-моментов .мк сајт, Time.mk. Весниците издавани од Медиа Принт Македонија, ќе го следат примерот на Сител, Канал 5, Netpress, Курир.мк и др., и ќе се повлечат од aгрегаторот за вести. Причината е повторно пари. Медиумите бараат надоместок за нивните линкови да […]

Прочитај повеќе

Незадоволни од тоа што не добиваат пари за својата содржина, без разлика на колку посети добиваат, .мк медиумите им објавија војна на агрегаторите. Првин Канал 5, Сител и ИдиВиди се повлекоа од Time.mk. Ден подоцна и Курир.мк побара 5.000 евра месечно од агрегаторот за вести за својата содржина. Подолу е твит од основачот на Time.mk, […]

Прочитај повеќе

<Надополнето>И Курир.мк и NetPress им се приклучија на Kанал 5 и Сител и решија да се повлечат од Time.mk, односно NetPress реши да не дозволува на ниту еден агрегатор да им ја споделува содржината. „Причината е едноставна. Некој сака да заработува пари на туѓ труд, и при тоа без регулирање на авторските права.“, пишува NetPress.com.mk. […]

Прочитај повеќе

Македонскиот агрегаторот на вести забележа рекордни 2 милиони посети месечно, во период од 17 август до 16 септември, ни открива основачот на Time.mk, Игор Tрајковски. Сајтот има и 3.941.502 прегледи на страни, што во просек е скоро на секоја посета да се прегледуваат по две страни. Интересно е што 49 отсто, или 993.709 посети доаѓаат […]

Прочитај повеќе

Time.mk Настани е нов сервис на агрегаторот за вести преку кој ќе може да најдете се што се случува во .Мк, од концерти и кина, до прес конференции и предавања. Тоа што е новина до сега кај Time.mk е што наместо сервисот да ги наоѓа настаните, како што ги агрегира вестите, сега самите организатори можат […]

Прочитај повеќе

Borg.мк е нов македонски интернет пребарувач на Игор Трајковски, креаторот на Time.mk. Досега македонското пребарување се сведуваше на Najdi.org.mk и pogodok.com.mk. Но се чини дека каде тие два пребарувачи не успеаваат, Najdi.org.mk е со ограничени извори, Pogodok.com.mк од 01.09.2010 нема да постои веќе, таму Borg.мк успева да понуди нешто интересно.

Прочитај повеќе

Time.mk сервисот од стартувањето во февруари 2009 година со 57.000 посети месечно во 1 јуни 2010 година забележува петнаесет пати поголем раст, станувајќи сервис со над 800.000 посети во мај. Или 27.000 посети на ден. Ова се официјалните бројки кои македонскиот агрегатор на вести ги објави по повод двегодишнината од сервисот.

Прочитај повеќе

<Надополнето:> Time.mk се врати на стариот дизајн. Тргнат е Fun делот и „Хардвер“, „Софтвер“ и дел од „Занимливости“ категориите се склопија повторно во една – „Технологија“. Содржината во таа категорија се уште не е ништо посебно или од голема важност, се уште е повеќе занимлива отколку релевантна. </надополнување>

Прочитај повеќе