Google+ претстави нова опција која ќе ви овозможи да гледате содржина само од одредени луѓе, без да морате да целосно да го блокирате оние контакти кои не ви се допаѓаат. Станува збор за опцијата Ignore, чија употреба ќе овозможи во вашиот стрим да не се појавуваат содржини од контактите кои не ви се допаѓаат, меѓутоа […]

Прочитај повеќе

Google го смени Contact API-то да не дозволува трети, надворешни сајтови да извлекуваат Gmail податоци на сервиси кои не дозволуваат споделување на податоци. Тоа значи дека сега нема да можете да ја користите автоматската опција за додавање пријатели од други сервиси на Facebook. Но, како за инает на Google, Facebook најде начин како да ја заобиколи блокадата користејќи се со Gmail решение.

Прочитај повеќе